Știri

Covid-19 – În atenția operatorilor economici de pe raza UAT oraș Petrila

Prin prezenta, vă informăm că prin Hotărârea Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență nr.6/09.03.2020 privind aprobarea unor măsuri suplimentare de combatere a noului Coronavirus, s-au stabilit și măsuri obligatorii pentru unitățile de alimentație publică, furnizorii publici și privați de transport persoane, operatori economici, după cum urmează:

Art.6 – Unitățile de alimentație publică (ex. hyper-market, super market, market, magazine de cartier, cafenele, baruri, cluburi etc), precum și furnizorii publici și privați de transport persoane au obligația de a lua măsuri pentru asigurarea:

  • dezinfecției frecvente a suprafețelor, în special în zona caselor de marcat, precum și în alte locuri expuse (ex. cărucioare, coșuri de cumpărături, clanțe de la uși, butoane de la lifturi etc.),
  • instituirii măsurilor privind evitarea aglomerării de persoane în spațiile comerciale;
  • dezinfecției frecvente a habitaclului mijlocului de transport la finalizarea traseului (ex. bare și suporți de susținere, uși, scaune, etc.)

Art. 8. – Se instituie obligația ca toate instituțiile publice și private să asigure la toalete materiale destinate igienei personale (săpun, prosoape hârtie, uscătoare de mâini), dezinfecția frecventă a clanțelor ușilor, precum și a altor suprafețe expuse (mese conferință, birouri etc).

Art. 9. – Instituțiile publice și operatorii economici vor analiza și vor dispune, în măsura posibilităților, desfășurarea muncii de la domiciliu pentru o parte din personal, în confonnitate cu dispozițiile art. 108 -110 din Legea nr. 53/2003 privind Codul Muncii, coroborate cu prevederile art. 2 din Legea nr. 81/2018 privind reglementarea activității de telemuncă” și vă solicităm ca, în vederea prevenirii și limitării răspândirii infecțiilor cu Coronavirus, să puneți în aplicare măsurile dispuse.

Președintele Comitetului Local pentru Situații de Urgență Petrila – Primar, Vasile Jurca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.