Știri

Covid-19 – Situația la 14 martie 2020, ora 10:00

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a actualizat situația cazurilor confirmate la data de 14 martie 2020 – ora 10:00, acestea ajungând la 97 de persoane. Șase dintre pacienți au fost declarați vindecați și au fost externați. La aceeași oră, totalul persoanelor izolate a ajuns la 14.049, iar cele aflate în carantină a crescut la 2.372.

În județul Hunedoara cazurile confirmate au rămas neschimbate, 11 persoane la ora 10:00 – aceeași dată, conform datelor statistice ale INSP. Persoanele aflate în izolare a crescut la 155, iar cele aflate în carantină a rămas neschimbat, 27 persoane. Primii doi hunedoreni găsiți pozitiv la testul pentru COVID-19 s-au vindecat. Este vorba despre bărbatul de 45 de ani și fiica acestuia, în vârstă de 16 ani. Ultimele probe prelevate de la ambii au arătat succesiv că nu mai sunt infectați sau purtători ai virusului si vor fi externați, informează Centrul Județean de Comunicare si Informare Publică.

14 martie – ora 10:00

Autoritățile fac apel la populație să se informeze doar din surse oficiale și credibile.

Autoritățile locale și județene fac un apel la calm și responsabilitate, nu este momentul de a intra în panică și nu s-a pus niciodată în discuție izolarea sau carantinarea vreunei zone din județ. Trebuie doar respectate și acordată mai multă atenție câtorva reguli generale de igienă, de a evita aglomerațiile urbane pentru a evita răspândirea virusului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.