Știri

Declarația pe propria răspundere a fost simplificată – poate fi tipărită sau scrisă de mână

Modelul declarației pe proprie răspundere a fost simplificat în privința datelor care necesită a fi completate, după cum anunță Grupul de Comunicare Strategică. Oamenii sunt sfătuiți să nu completeze declarația de pe alte site-uri, pentru că este posibil ca datele personale să le fie furate.

Avați acum la dispoziție mai multe moduri de a redacta/completa documentul, după cum urmează:

  • Documentul poate fi REDACTAT/COMPLETAT DE PE PC/LAPTOP în câmpurile predefinite, în formatul PDF, necesitând ulterior TIPĂRIREA ȘI SEMNĂTURA OLOGRAFĂ (DE MÂNĂ) a titularului.
  • Documentul poate fi TIPĂRIT ȘI APOI COMPLETAT OLOGRAF (DE MÂNĂ) în câmpurile predefinite, necesitând totodată semnătura olografă a titularului
  • Documentul poate fi scris INTEGRAL OLOGRAF (DE MÂNĂ) cu preluarea tuturor elementelor din modelul declarației pe proprie răspundere.

Descarcă documentele aici:

• Declarație pe proprie răspundere: http://s9.ro/154u
• Adeverință angajator: http://s9.ro/154y

Precizări privind documentele

”Reamintim faptul că declarația pe proprie răspundere poate fi redactată integral olograf, cu preluarea tuturor elementelor din modelul declarației pe proprie răspundere pus la dispoziție. Precizăm faptul că orice alte inițiative de a dezvolta platforme electronice folosite pentru completarea declarațiilor pe proprie răspundere/adeverințe de angajator NU beneficiază de acordul autorităților guvernamentale și nu se realizează în colaborare cu acestea. În acest sens, avertizăm asupra riscului folosirii, în mod nejustificat, a unor astfel de instrumente electronice pentru prelucrarea și folosirea fără drept a datelor personale”, mai arată Grupul de Comunicare Strategică.

Documentele pot fi fotografiate și prezentate de pe dispozitive electronice

”În privința prezentării declarației pe proprie răspundere sau a adeverinței eliberată de angajator personalului abilitat să verifice documentele, de pe dispozitive electronice (conform art. 4, alin 4, din Ordonanța Militară 3/2020), precizăm că aceasta se va realiza în sensul prezentării fotografiei documentului menționat, pe care trebuie să figureze semnătura olografă a titularului (declarația pe proprie răspundere) sau autentificarea angajatorului (adeverința angajator). Persoana va prezenta declarația pe proprie răspundere/adeverința de la angajator împreună cu actul de identitate, pe care personalul abilitat cu verificarea acestora le va putea fotografia”, se mai anunță în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.