Știri

Ordonanța militară nr. 7 închide o localitate – Orașul Țăndărei

Orașul Țăndărei intră în carantină, s-a stabilit prin ordonanța militară 7 făcută publică sâmbătă. Astfel, nimeni nu poate intra sau ieși din Țăndărei prin alte zone decât cele publice. Decizia a fost luată având în vedere numărul mare de persoane infectate și de decese înregistrate în localitate, transmite DIGI 24.

„În Ialomița, din totalul cazurilor pozitive, de 48 de persoane, 31 sunt din Țăndărei, un procent de peste 60%. Dintre cei opt decedați, 7 sunt tot din Țăndărei”, a declarat sâmbătă ministrul de Interne Marcel Vela.

În acest context, Marcel Vela a anunțat că orașul Țăndărei intră în carantină – ”Legea este pentru toți și toți trebuie să o respectăm!”

„Protejarea sănătății și a vieții este o prioritate care concentrează eforturile tuturor și a ale structurilor de ordine publică. Distanțarea socială este unica soluție. Este extrem de greu. În această lună are loc una dintre cele mai importante sărbători, vom petrece acest moment atipic. Viața noastră și a celor dragi depind de ce facem în perioada următoare. Este greu. Această perioadă va trece cu bine doar dacă facem ce trebuie. Învingătorii nu sunt cei care trișează sau nesocotesc regulile. Să luptăm și cu virusul. Trebuie să adaptăm măsurile luate deja ca să diminuăm la minim orice risc. Un alt factor care ne determină să introducem noi ordonanțe e comportamentul unora dintre cetățeni, oameni care nu înțeleg cât e de periculos. Le comunic acestora: legea este pentru toți și toți trebuie să o respectăm!”, a transmis ministrul de Interne.

Ce spun localnicii din Țăndărei despre epidemia de coronavirus: „A venit boala peste noi! Le-a dat drumul la graniță”…

Cei aproximativ 450 de localnici de etnie romă, reveniți în localitatea Țăndărei recent din Italia, Spania, Franța, Germania și Marea Britanie, au transformat orașul în epicentrul infectărilor cu coronavirus din Bărăgan. O parte dintre cei plasați în carantină la domiciliu au ieșit la plimbare și au fost amendați. Din cauza lor, ceilalți oameni din oraș sunt speriați, scrie aceeași sursă.

Pe de altă parte, autoritățile se confruntă cu un număr tot mai mare de infracțiuni legate de nerespectarea ordonanțelor militare, majoritatea încălcărilor regulamentelor militare venind din partea românilor întorși recent în țară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.