Meteo

COD GALBEN. Avertizări meteo de ninsori viscolite și rafale de 100 km/h

ANM a emis două avertizari meteo COD GALBEN valabile pentru ziua de 14 aprilie. O avertizare cuprinde prima parte a zilei de 14 aprilie până la ora 21:00 și cea de-a doua avertizare valabilă de la ora 21:00 până la ora 6:00 a doua zi, iar fenomenele vizate sunt: intensificări ale vântului și predominant ninsori la munte

Până la ora 21:00, la început în Banat și Crișana, apoi treptat și în cea mai mare parte a Transilvaniei, nordul Munteniei, Oltenia, iar din orele amiezii și în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55-70 km/h. Vântul va avea intensificări și la munte, unde se vor semnala precipitații mixte, iar în zona înaltă vor predomina ninsorile și rafalele vor depăşi 70…90 km/h, spulberând zăpada. Se va depune strat nou de zăpadă în nordul Carpaților Orientali și, mai ales pe creste, în restul masivelor montane.

După ora 21:00 și până a doua zi dimineață la ora 6:00, în Dobrogea, sudul Moldovei și în jumătatea estică a Munteniei vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55-75 km/h, iar în Carpații Meridionali și de Curbură, în special în zona înaltă, rafalele vor depăși 80-100 km/h, spulberând zăpada. În regiunile vestice, nordice și centrale se vor înregistra temperaturi minime predominant negative, astfel că pe arii relativ extinse se va semnala brumă și local îngheț la sol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.