Știri

Bazinul didactic de înot de la Petrila prinde contur

Proiectul finanţat prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, privind construcţia unui bazin didactic de înot la Petrila prinde tot mai mult contur. Autoritatea care se ocupă de execuția lucrărilor la acest bazin de înot pe raza oraşului Petrila este Compania Naţională de Investiţii (CNI). Construcția este realizată după un proiect tip și se adresează uzului didactic, cu posibila utilizare publică în perioada de timp din afara orarului școlilor din localitate și nu se adresează activităților competiționale.

”Bazinul didactic de înot de la Petrila prinde contur. În anul 2018 obținusem finanțarea pentru execuția acestui bazin de înot, a durat procedura de licitație, de achiziție, a fost scos la licitație de două ori și, într-un final a venit o firmă și în luna mai 2019 a primit ordinul de începere a lucrărilor. Din păcate lucrurile au mers destul de slab, mă așteptam ca la finalul anului 2019 să fie terminat. Nu s-a întâmplat așa dar, la momentul acesta se lucrează foarte activ, lucrările au prins deja contur și sper ca până în această toamnă, sau cel târziu la iarnă, acesta să fie funcțional. Pot să vă spun că termenul de finalizare a construcției este luna mai 2021. Eu sper ca până în această iarnă copiii din Petrila să poată să înoate în acest bazin”, spune Vasile Jurca, primarul orașului Petrila.

Bazinul de înot de la Petrila va avea cinci culoare de înot prevăzute cu blocstarturi la capăt, în conformitate cu normele europene și va acoperi nevoia celor circa 3800 de școlari din localitate. De asemenea, elevii care vor folosi acest bazin de înot vor avea acces la 2 vestiare, diferenţiate pe sexe, prevăzute cu dotări moderne, dușuri și grupuri sanitare, iar profesorii vor avea propriul vestiar. Totodată în clădirea care adăpostește bazinul de înot se regăsește și un cabinet de prim ajutor. Capacitatea acestuia este de 65 de persoane, construcția fiind proiectată pentru a fi utilizată simultan de două clase de elevi, împreuna cu profesorii și personalul de întreținere.

”Este un nou obiectiv îndeplinit, foarte imoprtant vizavi de implicarea tinerilor și a elevilor în activități sportive. Acesta vine pentru a oferi elevilor și tineretului din orașul Petrila o dotare necesară pentru dezvoltarea sănătoasă și armonioasă prin practicarea sportului și pentru asigurarea unor condiții optime pentru realizarea unor performanțe școlare la acest nivel şi petrecerea timpului liber într-un mod cât mai plăcut şi, în acelaşi timp, util”, a concluzionat Vasile Jurca.

În oraşul Petrila îşi desfăşoară activitatea 11 unităţi de învăţământ preşcolar şi primar şi o unitate de învăţământ liceal, numărul total al elevilor este de aproximativ 4.000.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.